Dersom du er ute etter et nytt sikringsskap, kan vi i Jevnaker Elektriske hjelpe deg med riktig installasjon av det elektriske systemet.

Vi er en elektroentreprenør som holder til i Jevnaker og omegn. Vi utfører alt av tradisjonell elektroinstallasjon for næringsbygg, industri og privatpersoner. Våre elektrikere har lang og bred erfaring med blant annet:

 • El-sjekk
 • Sjekk av sikringsskap
 • Installasjon av nytt sikringsskap
 • Smarthusløsninger
 • xComfort
 • Funkbus
 • KNX

Les mer om våre tjenester her.

Brannfare

Nesten halvparten av alle branner i norske boliger, er på en eller annen måte knyttet til elektrisitet. Som regel handler det om feil bruk av apparater. Gjenstander som kan forårsake brann må behandles med forsiktighet og sunn fornuft. Bli enige om noen grunnleggende forholdsregler i familien, slik at dere kan ha et trygt og sikkert hjem.

Dere må også utføre jevnlig kontroll av brannslukningsapparat og annen brannsikring, og dere bør ha årlige brannøvelser. Røykvarslere skal få nytt batteri hvert år.

En annen stor årsak til brann er feil på det elektriske anlegget. Slike feil kan ikke alltid ses med det blotte øyet, og derfor anbefales det at man tar en systematisk el-sjekk av boligen med jevne mellomrom. For å gjøre endringer i sikringsskapet kreves det en elektroinstallatør. Sikringsskap forhindrer overbelastning på bygningens elektriske ledningssystem, og stopper branner før de oppstår.

Som huseier er det ditt ansvar å sørge for at alt elektrisk utstyr i boligen er i henhold til forskriftene om sikkerhet i hjemmet. Det innebærer også å bytte til nytt sikringsskap når det er behov for det. Kontakt en av våre elektrikere, så hjelper vi deg med å sette opp nytt sikringsskap i boligen din på en forsvarlig måte.

Sikkerhet i hjemmet

Sikringsskapet er hjertet i husets elektriske installasjon. Herfra skal det elektriske systemet styres og overvåkes på en trygg måte, uten at beboerne skal bekymre seg for å få elektrisk støt.

Eldre sikringsskap har normalt smeltesikringer i porselen, mens i et nytt sikringsskap finner du automatsikringer. Disse er enkle å betjene fordi det bare er å “knipse” dem på igjen, i motsetning til eldre sikringsskap hvor du må bytte hele sikringen. Med automatsikringer trenger du ikke å bekymre deg for å åpne døren til sikringsskapet, være redd for berøringsskade eller bli usikker på hvilken sikring som har gått. Du trenger heller ikke å tenke på reservelager av sikringer. Dersom du trenger et nytt sikringsskap hjemme, kan vi hjelpe deg. Klikk her for å lese mer om sikringsskap.

Når trenger du et nytt sikringsskap?

Som regel legger man først merke til at noe er galt med sikringsskapet når du opplever å få støt. Det er ubehagelig og potensielt farlig. Støt kan skyldes at det har oppstått en jordfeil. I et nytt sikringsskap er det montert en jordfeilbryter på strømkursene, som gir beskyttelse mot elektriske støt og brann. Ved å se på hvilken sikring som har gått, er det enkelt å finne ut av hvor feilen ligger.

I dag krever nye forskrifter at jordfeilbrytere og overspenningsvern skal være tilstede i alle boliger. Det er huseiers ansvar å sikre at sikringsskapet er i forskriftsmessig stand. Derfor må du bytte til et nytt sikringsskap dersom det nåværende skapet ikke er oppdatert.

Hvor finner du oss?

Vi holder til på Jevnaker, men utfører elektrikerarbeid over et stort område. Du finner oss blant annet på Ringerike, Gran, Lunner og i Oppland.

Enten du trenger nytt sikringsskap, vedlikehold, installasjon av smarthusløsninger eller andre elektrotjenester, har vi den ekspertisen du trenger for at du skal føle deg trygg i hjemmet ditt. Våre elektrikere utfører følgende oppdrag:

 • Service/vedlikehold
 • Installasjon av nytt sikringsskap
 • Brannsikring
 • Rehabilitering av gamle anlegg
 • Belysning
 • Styringssystemer
 • Varmeanlegg